Vem är den här killen?

Jag är Antton Puonti, handmusiker och vinnare av Talang Finland 2016. Min speciella talang är att forma ett lufttryck mellan mina händer. När justerar jag det kan jag spela olika ljud! De, som har sinne för humor, kallar det “musik”. Du kan lära känna min talang här.

Jag spelade de första fjärtljuden av en händelse, när jag var fyra- eller fem år, men att få mina händer låta som en trumpet och att spela melodier har tagit otaliga övningstimmar och starka nerver från både mina föräldrar och lärare. Alla tyckte inte alltid om när jag övade att spela med mina händer, när jag åkte bil.

Sedan min födelse har jag haft en lättare CP-skada och en lätt synskada, men jag har lärt mig att leva med utmaningarna som de har medfört. Musik och musicerande har alltid spelat en stor roll i min vardag. Jag har spelat i många olika band och på konserter och ibland varit solist. Jag har spelat trumpet, flygelhorn, trummor, ukulele, keyboard och dessutom med mina händer – allt från Sibelius till The Beatles.

Kontakta mig om du vill att höra mig spela.

 

Om du ännu inte kan spela med dina egna händer, kan du prova vad du kan spela med mina ljud.

Talang Finland

När jag såg en annons om att Talang ska börja och man kan söka dit, fick jag bara en plötslig idé att jag skulle fylla i ansökningen på nätet. Om du inte provar, får du aldrig veta, vad som kan hända! Mamma hade hotat med att flytta till Sverige om jag medverkade i tävlingen.

Jag visste att min roliga talang är sällsynt, men när jag fyllde i ansökningen, trodde jag absolut inte att jag kunde nå bland de 120, som valdes till den första rundan. Ännu mer otroligt kändes det att jag skulle vinna. Jag bara tänkte testa, hur det skulle gå – och det gick ju jättebra!

Filminspelningsdagarna var väldigt långa och hårda, men det var ändå en fantastisk upplevelse att vara med i tävlingen. Atmosfären mellan oss deltagare var bra och produktionsteamet var jättebra. Tack alla, som hejade på mig!

…mamma bor ännu i Finland.

Stämningarna vid tävlingen finner du från galleriet.

Videor

Kontakta